Tinprijs in Euro per Ton: + 29,921€ | Goudprijs in Euro per Kilo: - 69,232€ | Zilverprijs in Euro per Kilo: - 874€

00 32 479 79 75 90 WhatsApp

Openingsuren alleen op afspraak :
Van maandag tot vrijdag : 9h-16h | Zaterdags : Gesloten

! Om alle prijzen van speciale metalen te bekijken, moet u inloggen of u registreren.

Prijzen van speciale metalen vanaf 18 Juni 2024

i Prijzen worden automatisch bijgewerkt
Prijs Hafnium
Prijs bijgewerkt om 12:05
Prijs  Titaan/Iridium
Prijs bijgewerkt om 12:05
Prijs Tin Sn/Ag Slakken
Prijs bijgewerkt om 12:05
» Tin Sn/Ag Slakken
30.00€
Prijs voor 500 kg
Prijs Molybdeen
Prijs bijgewerkt om 12:05
Prijs Hardmetaal
Prijs bijgewerkt om 12:05
» Hardmetaal
20.00€
Prijs voor 1000 kg
Prijs Zilver en verguld
Prijs bijgewerkt om 12:05
i De weergegeven prijzen gelden uitsluitend voor betaling via Bankoverschrijving (SEPA)

 

Inkoop van speciale metalen per kilo voor Recycling

Bijzondere metalen kopen wij per kilo in, zoals Hafnium (Hf), Molybdeen (Mo), tinschroot met zilver of restjes tin met goud (Au). Ook alle zilver (Ag) of goud (Au) vergulde connectoren of stansafval.

 

Wat is een speciaal metaal

Een Speciaal Metaal is een metaal dat in de industrie wordt gebruikt om het chemische proces tijdens de transformatie van grondstoffen te optimaliseren. Deze bijzondere metalen zijn zeldzamer en worden soms zelfs exotische metalen genoemd. Deze metalen worden vaak in specifieke toepassingen gebruikt vanwege hun unieke eigenschappen, zoals hun corrosieweerstand, hoge elektrische of thermische geleidbaarheid, lichtgewicht, sterkte of biocompatibiliteit.

 

Wie gebruikt speciale metalen?

Industrieen die vaak gerecyclede speciale metalen gebruiken, zijn onder meer de lucht- en ruimtevaart, de elektronica, de automobielsector en de geneeskunde. Voor de lucht- en ruimtevaartindustrie worden speciale metalen gebruikt vanwege hun unieke eigenschappen zoals licht gewicht, hitte- en corrosieweerstand en hoge mechanische sterkte. Nobium en Tantalum worden gebruikt in straalmotoronderdelen of voortstuwingssystemen. Voor de elektronica-industrie wordt platina (Pt) gebruikt in sensoren, elektrische contacten en elektroden. Indium (In) wordt gebruikt voor het solderen bij lage temperaturen voor LCD- en OLED-schermen (ITO - Indium Tin Oxide). In de auto-industrie verbetert Tungsten Carbide, ook wel Widia genoemd, de duurzaamheid en prestaties van componenten die aan hoge spanningen worden blootgesteld.

 

Waar vind je speciale metalen?

Speciale metalen komen vanwege hun unieke eigenschappen en relatieve zeldzaamheid uit verschillende regio's over de hele wereld en worden vaak gewonnen met specifieke en complexe methoden. Speciale metalen zijn cruciaal voor de technologische en industriële ontwikkeling. Hun winning en productie zijn geconcentreerd in een paar specifieke regio's van de wereld, afhankelijk van de beschikbare minerale voorraden. Deze metalen zijn essentieel in verschillende toepassingen, variërend van elektronica tot lucht- en ruimtevaart, inclusief de medische en energie-industrie.

 

Hoe speciale metalen verkopen?

Neem contact met ons op via e-mail of telefoon om een afspraak te maken! Als u over andere soorten speciale metalen beschikt, zoals oxiden, draaisels, gesmolten resten of een andere vorm zoals sponzen, poeder, wordt er stroomopwaarts een analyse uitgevoerd, zodat u zo dicht mogelijk bij de waarde van uw apparatuur wordt betaald. Om een prijsofferte op maat te ontvangen, hoeft u ons alleen maar een monster (200 gram) te sturen en ons de hoeveelheid en het metaal te vertellen dat u als prioriteit wilt waarderen. De recyclingwaarde is afhankelijk van de hoeveelheid, metalen en onzuiverheden die erin zitten, en van de aard ervan.

 

Metalcash koopt ook andere produkten

 

Terug naar top pagina
Sectigo Secure SSL